Kerst | Recepten

Recepturen
Kerstdiner Intenzo

Klaar om een mooi Italiaans diner te serveren? Wij hebben de voorbereidingen al gedaan, nu jij de laatste beetjes nog. Heel veel succes!

 

Spaghetti Parmigiano

Inhoud

  • Bakje met spaghetti
  • Zakje met Parmigianosaus
  • Bakje met Parmezaanse kaas
Bereiding
  • Vul een pan met water en zout (ruim water)
  • Breng het water aan de kook.
  • Doe de pasta in het water en roer de pasta los met behulp van een vork
  • Kook de pasta voor 4 minuten
  • Verwarm ondertussen ide saus in een pan
  • Giet de pasta af en laat deze goed uitlekken
  • Doe de spaghetti bij de saus en meng deze met behulp van een vork
  • Doe de spaghetti in een diep bord en garneer af met Parmezaanse kaas
Medaglione wildstoof

Inhoud

  • Bakje met Medaglione gevuld met wild en kastanje
  • Vacuumzakje met saus
  • Bakje met geraspte kaas
Bereiding
  • Vul een pan met water(ruim water)
  • Breng dit aan de kook.
  • Leg de medaglionesvoorzichtig in de pan en kook ze 5 minuten. (al dente)
  • Verwarm ondertussen de romige saus van beukenzwammen in een pan op een laag vuur.
  • Giet de medaglione af en laat ze even uitlekken.
  • Doe medagliones bij de saus en meng alles goed met elkaar.
  • Breng het eventueel nog op smaak met een klein beetje zout.
  • Verdeel voorzichtig in borden
  • Garneer af met Parmezaanse kaas
Roodbaars Puttanesca

Inhoud

  • Zakje met gebrande roodbaars
  • Zakje met rucola
  • Spuitzakje met bataatpuree
  • Zakje met Puttanesca saus
Bereiding
  • Zet een pan met water op het vuur en breng het aan de kook
  • Verwarm de oven op 180 C
  • Doe het zakje met bataatcrème en het zakje met de saus voorzichtig in de pan met water en verwarm het 8 minuten (het water mag nu niet meer koken)
  • Leg op een stukje vetvrij bakpapier de visfilet met de huidzijde naar boven.
  • Doe deze 6 minuten in de oven

Garnering

  • Haal het zakje met puree uit het water en knip een klein puntje aan het uiteinde af
  • Spuit 3 grote doppen met puree tegen elkaar aan in het midden van het bord
  • Haal de roodbaars voorzichtig uit de oven en leg deze op de puree
  • Haal de rucola uit het zakje en leg deze op de roodbaars
  • Verdeel met een lepel wat van de saus rondom het gerecht
Saltimbocca alla Romana

Inhoud

  • Zakje met saltimbocca (het vlees is voorgegaard, zorg dat deze op kamertemperatuur is voor je deze gaat verwerken)
  • Bakje met rucola
  • Bakje met pijnboompitten
  • Bakje met Parmezaan
  • Bakje met bakkruiden
  • Bakje met aceto balsamico stroop
Bereiding
  • Zet een bakpan op het vuur met iets olie of boter
  • Bak het vlees rondom goudbruin in 5 minuten.
  • Doordat het vlees is voorgegaard is de juiste garing (cuisson) al bereikt.
  • Voeg op het laatst de kruiden toe aan de pan en laat deze even meebakken
  • Haal nu de pan van het vuur en leg het vlees 2 minuten te rusten onder bijvoorbeeld een stukje aluminiumfolie

Garnering

  • Leg in het midden van een bord een “streep” met rucola
  • Snij het vlees in plakken van ongeveer 1 cm dik
  • Leg de plakken “dakpansgewijs” bovenop de rucola
  • Strooi hier bovenop de Parmezaan en de pijnboompitten
  • Druppel met behulp van een lepel wat van de acetostroop rondom het gerecht
Tiramisu

Inhoud

  • Bakje met Tiramisu
  • Bakje met Oreo kruim
  • Bakje met atsina
  • Bakje met caramelsaus

Garnering

  • Sprenkel met behulp van een lepel wat caramelsaus over het hele bord
  • Leg daar de tiramisu bovenop
  • Strooi wat kruim naast de tiramisu
  • Garneer af met wat atsina cress
Ravioli met bospaddenstoelen en truffel

Inhoud

  • Bakje ravioli bospaddenstoelen en truffel vulling
  • Zakje met saus van Porcini en truffel
  • Parmezaanse kaas
  • Gerookte en gezouten amandelen
Bereiding
  • Vul een pan met water (ruim water)
  • Breng dit aan de kook.
  • Leg de ravioli’s voorzichtig in de pan en kook ze 6 minuten. (al dente)
  • Verwarm ondertussen de romige saus van truffel in een pan op een laag vuur.
  • Giet de ravioli’s af en laat ze even uitlekken.
  • Doe ravioli’s bij de saus en meng alles goed met elkaar.
  • Breng het eventueel nog op smaak met een klein beetje zout.
  • Schep het voorzichtig in een bord
  • Garneer af met Parmezaanse kaas en gerookte amandelen
Gebakken gambas's

Inhoud

  • Vacuumzakje met voorgegaarde gamba’s gemarineerd in knoflook kruiden olie (dicht laten zitten)
  • Bakje met rucola
  • Vacuumzakje met puree
Bereiding
  • Zet een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook
  • Verwarm de oven op 180 C
  • Doe het zakje met puree voorzichtig in de pan met water en verwarm deze 5 minuten ( het water mag nu niet meer koken)
  • Na 5 minuten doe je de gamba’s ook met het zakje in het water en laat deze 3 minuten mee verwarmen

Garnering

  • Haal het zakje met puree uit het water en knip een klein puntje aan het uiteinde af
  • Spuit 3 grote doppen met puree tegen elkaar aan in het midden van het bord
  • Leg hierop de rucola speels en luchtig
  • Haal de gamba’s uit het zakje en bewaar de olie
  • Leg de gamba’s op de rucola en druppel met een lepel wat van de olie rondom het gerecht

 

Kalfssukade in eigen jus

Inhoud

  • Zakje met sukade in eigen jus
  • Zakje met rode bieten blokjes
  • Bakje met polenta
  • Bakje met rucola
Bereiding
  • Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook
  • Verwarm de oven voor op 180℃
  • Wanneer het water kookt kunnen de zakjes met puree en sukade 8 minuten in het water, let op dat het water niet meer kookt, dus het vuur zachter zetten.
  • Na 8 minuten kan het zakje met bietenblokjes erbij in het water en mag u de polenta in de oven doen
  • Verwarm nog 4 minuten

Garnering

  • Haal de zakjes uit het water
  • Leg de polenta in het midden van het bord
  • Haal met behulp van een lepel de sukade uit het zakje en leg deze schuin op de polenta
  • Haal nu de bietjes uit het zakje en leg deze boven op de sukade, lepel daarna wat jus rondom het gerecht
  • Garneer af met een mooie dot rucola
Cheesecake | amarena | mascarpone | vanille

Inhoud

  • Bakje met cheesecake
  • Bakje met kruim
  • Bakje met amarena kersen
  • Bakje met atsina cress
  • Spuitzakje met mascarpone crème

Garnering

  • Leg de cheesecake midden op het bord
  • Knip een klein puntje van het spuitzakje met crème af en spuit kleine dopjes op de cheesecake
  • Leg wat amarena kersen op en naast de cheesecake
  • Strooi wat kruim naast de cheesecake
  • Garneer af met de atsina cress
Hazelnoot | koffie | mascarpone

Inhoud

  • Bodem voor taartje
  • Bakje met hazelnoot kruim
  • Bakje met atsina
  • Spuitzakje met koffiecreme
  • Spuitzakje met mascarpone crème

Garnering

  • Leg de bodem van het taartje in het midden van het bord.
  • Spuit speels wat “doppen” met de koffiecreme en de mascarpone crème op de taartbodem
  • Garneer af met wat atsina cress en de hazelnotenkruim

Buon Natale!