RecepturenKerstdiner Intenzo
Klaar om een mooi Italiaans diner te serveren? Wij hebben de voorbereidingen al gedaan, nu jij de laatste beetjes nog. Heel veel succes!
Spaghetti Parmigiano
Inhoud
- Bakje met spaghetti
- Zakje met Parmigianosaus
- Bakje met Parmezaanse kaas
Bereiding
- Vul een pan met water en zout (ruim water)
- Breng het water aan de kook.
- Doe de pasta in het water en roer de pasta los met behulp van een vork
- Kook de pasta voor 4 minuten
- Verwarm ondertussen ide saus in een pan
- Giet de pasta af en laat deze goed uitlekken
- Doe de spaghetti bij de saus en meng deze met behulp van een vork
- Doe de spaghetti in een diep bord en garneer af met Parmezaanse kaas
Medaglione wildstoof
Inhoud
- Bakje met Medaglione gevuld met wild en kastanje
- Vacuumzakje met saus
- Bakje met geraspte kaas
Bereiding
- Vul een pan met water(ruim water)
- Breng dit aan de kook.
- Leg de medaglionesvoorzichtig in de pan en kook ze 5 minuten. (al dente)
- Verwarm ondertussen de romige saus van beukenzwammen in een pan op een laag vuur.
- Giet de medaglione af en laat ze even uitlekken.
- Doe medagliones bij de saus en meng alles goed met elkaar.
- Breng het eventueel nog op smaak met een klein beetje zout.
- Verdeel voorzichtig in borden
- Garneer af met Parmezaanse kaas

Roodbaars Puttanesca
Inhoud
- Zakje met gebrande roodbaars
- Zakje met rucola
- Spuitzakje met bataatpuree
- Zakje met Puttanesca saus
Bereiding
- Zet een pan met water op het vuur en breng het aan de kook
- Verwarm de oven op 180 C
- Doe het zakje met bataatcrème en het zakje met de saus voorzichtig in de pan met water en verwarm het 8 minuten (het water mag nu niet meer koken)
- Leg op een stukje vetvrij bakpapier de visfilet met de huidzijde naar boven.
- Doe deze 6 minuten in de oven
Garnering
- Haal het zakje met puree uit het water en knip een klein puntje aan het uiteinde af
- Spuit 3 grote doppen met puree tegen elkaar aan in het midden van het bord
- Haal de roodbaars voorzichtig uit de oven en leg deze op de puree
- Haal de rucola uit het zakje en leg deze op de roodbaars
- Verdeel met een lepel wat van de saus rondom het gerecht
Saltimbocca alla Romana
Inhoud
- Zakje met saltimbocca (het vlees is voorgegaard, zorg dat deze op kamertemperatuur is voor je deze gaat verwerken)
- Bakje met rucola
- Bakje met pijnboompitten
- Bakje met Parmezaan
- Bakje met bakkruiden
- Bakje met aceto balsamico stroop
Bereiding
- Zet een bakpan op het vuur met iets olie of boter
- Bak het vlees rondom goudbruin in 5 minuten.
- Doordat het vlees is voorgegaard is de juiste garing (cuisson) al bereikt.
- Voeg op het laatst de kruiden toe aan de pan en laat deze even meebakken
- Haal nu de pan van het vuur en leg het vlees 2 minuten te rusten onder bijvoorbeeld een stukje aluminiumfolie
Garnering
- Leg in het midden van een bord een “streep” met rucola
- Snij het vlees in plakken van ongeveer 1 cm dik
- Leg de plakken “dakpansgewijs” bovenop de rucola
- Strooi hier bovenop de Parmezaan en de pijnboompitten
- Druppel met behulp van een lepel wat van de acetostroop rondom het gerecht
Tiramisu
Inhoud
- Bakje met Tiramisu
- Bakje met Oreo kruim
- Bakje met atsina
- Bakje met caramelsaus
Garnering
- Sprenkel met behulp van een lepel wat caramelsaus over het hele bord
- Leg daar de tiramisu bovenop
- Strooi wat kruim naast de tiramisu
- Garneer af met wat atsina cress

Ravioli met bospaddenstoelen en truffel
Inhoud
- Bakje ravioli bospaddenstoelen en truffel vulling
- Zakje met saus van Porcini en truffel
- Parmezaanse kaas
- Gerookte en gezouten amandelen
Bereiding
- Vul een pan met water (ruim water)
- Breng dit aan de kook.
- Leg de ravioli’s voorzichtig in de pan en kook ze 6 minuten. (al dente)
- Verwarm ondertussen de romige saus van truffel in een pan op een laag vuur.
- Giet de ravioli’s af en laat ze even uitlekken.
- Doe ravioli’s bij de saus en meng alles goed met elkaar.
- Breng het eventueel nog op smaak met een klein beetje zout.
- Schep het voorzichtig in een bord
- Garneer af met Parmezaanse kaas en gerookte amandelen
Gebakken gambas's
Inhoud
- Vacuumzakje met voorgegaarde gamba’s gemarineerd in knoflook kruiden olie (dicht laten zitten)
- Bakje met rucola
- Vacuumzakje met puree
Bereiding
- Zet een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook
- Verwarm de oven op 180 C
- Doe het zakje met puree voorzichtig in de pan met water en verwarm deze 5 minuten ( het water mag nu niet meer koken)
- Na 5 minuten doe je de gamba’s ook met het zakje in het water en laat deze 3 minuten mee verwarmen
Garnering
- Haal het zakje met puree uit het water en knip een klein puntje aan het uiteinde af
- Spuit 3 grote doppen met puree tegen elkaar aan in het midden van het bord
- Leg hierop de rucola speels en luchtig
- Haal de gamba’s uit het zakje en bewaar de olie
- Leg de gamba’s op de rucola en druppel met een lepel wat van de olie rondom het gerecht
Kalfssukade in eigen jus
Inhoud
- Zakje met sukade in eigen jus
- Zakje met rode bieten blokjes
- Bakje met polenta
- Bakje met rucola
Bereiding
- Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook
- Verwarm de oven voor op 180℃
- Wanneer het water kookt kunnen de zakjes met puree en sukade 8 minuten in het water, let op dat het water niet meer kookt, dus het vuur zachter zetten.
- Na 8 minuten kan het zakje met bietenblokjes erbij in het water en mag u de polenta in de oven doen
- Verwarm nog 4 minuten
Garnering
- Haal de zakjes uit het water
- Leg de polenta in het midden van het bord
- Haal met behulp van een lepel de sukade uit het zakje en leg deze schuin op de polenta
- Haal nu de bietjes uit het zakje en leg deze boven op de sukade, lepel daarna wat jus rondom het gerecht
- Garneer af met een mooie dot rucola
Cheesecake | amarena | mascarpone | vanille
Inhoud
- Bakje met cheesecake
- Bakje met kruim
- Bakje met amarena kersen
- Bakje met atsina cress
- Spuitzakje met mascarpone crème
Garnering
- Leg de cheesecake midden op het bord
- Knip een klein puntje van het spuitzakje met crème af en spuit kleine dopjes op de cheesecake
- Leg wat amarena kersen op en naast de cheesecake
- Strooi wat kruim naast de cheesecake
- Garneer af met de atsina cress
Hazelnoot | koffie | mascarpone
Inhoud
- Bodem voor taartje
- Bakje met hazelnoot kruim
- Bakje met atsina
- Spuitzakje met koffiecreme
- Spuitzakje met mascarpone crème
Garnering
- Leg de bodem van het taartje in het midden van het bord.
- Spuit speels wat “doppen” met de koffiecreme en de mascarpone crème op de taartbodem
- Garneer af met wat atsina cress en de hazelnotenkruim
