Recepten
Klaar om een mooi Italiaans diner te serveren? Wij hebben de voorbereidingen al gedaan, nu jij de laatste beetjes nog. Heel veel succes!
Spaghetti Parmigiano
Inhoud
- Bakje met spaghetti
- Zakje met Parmigianosaus
- Bakje met Parmezaanse kaas
Bereiding
- Vul een pan met water en zout (ruim water)
- Breng het water aan de kook
- Doe de pasta in het water en roer de pasta los met behulp van een vork
- Kook de pasta voor 4 minuten
- Verwarm ondertussen de saus in een pan
- Giet de pasta af en laat deze goed uitlekken
- Doe de spaghetti bij de saus en meng deze met behulp van een vork
- Doe de spaghetti in een diep bord en garneer af met Parmezaanse kaas
Orecciette Salsiccia
Inhoud
- Bakje met orecciette (pasta ‘oortjes’)
- Vacuümzakje met saus
- Bakje met geraspte Pecorino kaas
Bereiding
- Vul een pan met water (ruim water)
- Breng dit aan de kook
- Doe de orecciette voorzichtig in de pan en kook ze 5 minuten (al dente)
- Verwarm ondertussen de pikante tomatensaus met salsiccia in een pan op een laag vuur
- Giet de orecciette af en laat ze even uitlekken
- Doe de orecciette bij de saus en meng alles goed met elkaar
- Breng het eventueel nog op smaak met een klein beetje zout
- Verdeel voorzichtig in borden
- Garneer af met de Pecorino kaas
Kabeljauw met kreeftensaus
Inhoud
- Zakje met gebrande kabeljauw
- Zakje met rucola
- Spuitzakje met rode pesto puree
- Zakje met kreeftensaus
Bereiding
- Zet een pan met water op het vuur en breng het aan de kook
- Verwarm de oven op 180 C
- Doe het zakje met rode pesto puree en het zakje met de saus voorzichtig in de pan met water en verwarm het 8 minuten (het water mag nu niet meer koken)
- Leg op een stukje vetvrij bakpapier de visfilet met de huidzijde naar boven
- Doe deze 6 minuten in de oven
Garnering
- Haal het zakje met puree uit het water en knip een klein puntje aan het uiteinde af
- Spuit 3 grote doppen met puree tegen elkaar aan in het midden van het bord
- Haal de kabeljauw voorzichtig uit de oven en leg deze op de puree
- Haal de rucola uit het zakje en leg deze op de kabeljauw
- Verdeel met een lepel wat van de saus rondom het gerecht
Shortrib met bieslook en pancetta
Inhoud
- Zakje met shortrib in eigen jus
- Bakje met rucola
- Bakje met krokante pancetta
- Zakje met knolselderijpuree
- Bakje met bieslookolie
Bereiding
- Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook
- Wanneer het water kookt kunnen de zakjes met puree en shortrib 8 minuten in het water, let op dat het water niet meer kookt, dus het vuur zachter zetten
Garnering
- Haal de zakjes uit het water
- Spuit de puree in het midden van het bord
- Haal met behulp van een lepel de sukade uit het zakje en leg deze schuin op de puree
- Lepel daarna wat jus rondom het gerecht
- Garneer af met een mooie dot rucola
- Lepel op het laatst wat bieslookolie tussen de jus rondom het bord
Tiramisu
Inhoud
- Bakje met Tiramisu
- Bakje met Oreo kruim
- Bakje met atsina
- Bakje met karamelsaus
Garnering
- Sprenkel met behulp van een lepel wat karamelsaus over het hele bord
- Leg daar de tiramisu bovenop
- Strooi wat kruim naast de tiramisu
- Garneer af met wat atsina cress
Grantortelone met bospaddenstoelen en truffel
Inhoud
- Bakje grantortelone bospaddenstoelen en truffel vulling
- Zakje met saus van Porcini en truffel
- Parmezaanse kaas
- Gerookte en gezouten amandelen
Bereiding
- Vul een pan met water (ruim water)
- Breng dit aan de kook
- Leg de grantortelone voorzichtig in de pan en kook ze 6 minuten (al dente)
- Verwarm ondertussen de romige saus van truffel in een pan op een laag vuur
- Giet de grantortelone af en laat ze even uitlekken
- Doe de grantortelone bij de saus en meng alles goed met elkaar
- Breng het eventueel nog op smaak met een klein beetje zout
- Schep het voorzichtig in een bord
- Garneer af met Parmezaanse kaas en gerookte amandelen
Gebakken gambas's
Inhoud
- Vacuümzakje met voorgegaarde gamba’s gemarineerd in knoflook kruiden olie (dicht laten zitten)
- Bakje met rucola
- Vacuümzakje met aardappelpuree
Bereiding
- Zet een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook
- Verwarm de oven op 180 C
- Doe het zakje met puree voorzichtig in de pan met water en verwarm deze 5 minuten ( het water mag nu niet meer koken)
- Na 5 minuten doe je de gamba’s ook met het zakje in het water en laat deze 3 minuten mee verwarmen
Garnering
- Haal het zakje met aardappelpuree uit het water en knip een klein puntje aan het uiteinde af
- Spuit 3 grote doppen met puree tegen elkaar aan in het midden van het bord
- Leg hier de rucola speels en luchtig op
- Haal de gamba’s uit het zakje en bewaar de olie
- Leg de gamba’s op de rucola en druppel met een lepel wat van de olie rondom het gerecht
Strozzapretti met kreeft en rivierkreeft
Inhoud
- Zakje met strozzapretti
- Vacuümzakje met saus
- Bakje met rucola
Bereiding
- Vul een pan met (ruim) water en breng dit aan de kook
- Doe de strozzapretti voorzichtig in de pan en kook ze 5 minuten (al dente)
- Verwarm ondertussen de kreeftensaus met rivierkreeft en sinaasappel in een pan op laag vuur
- Giet de strozzapretti af en laat ze even uitlekken
- Doe de strozzapretti bij de saus en meng alles goed met elkaar
Garnering
- Verdeel voorzichtig in de borden en garneer af met de rucola
- Breng eventueel nog op smaak met een klein beetje zout
Hertensukade in eigen jus
Inhoud
- Zakje met hertensukade in eigen jus
- Zakje met truffelpuree
- Bakje met bospaddenstoelen
- Bakje met rucola
Bereiding
- Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook
- Verwarm de oven voor op 180℃
- Wanneer het water kookt kunnen de zakjes met risotto en guanciale 8 minuten in het water, let op dat het water niet meer kookt, dus het vuur zachter zetten
- Na 8 minuten kan het zakje met bospaddenstoelen bij in het water
- Verwarm nog 4 minuten
Garnering
- Haal de zakjes uit het water
- Spuit de puree in het midden van het bord
- Haal met behulp van een lepel de sukade uit het zakje en leg deze schuin op de puree
- Haal nu de bospaddenstoelen uit het zakje en leg deze boven op de sukade, lepel daarna wat jus rondom het gerecht
- Garneer af met een mooie dot rucola
Cheesecake | pistache | witte chocolade | cantuccini
Inhoud
- Bakje met cheesecake
- Bakje met kruim van cantuccini
- Bakje met atsina cress
- Spuitzakje met witte chocolademousse
Garnering
- Leg de cheesecake midden op het bord
- Knip een klein puntje van het spuitzakje met witte chocolademousse af en spuit kleine dopjes op en naast de cheesecake
- Strooi wat kruim naast de cheesecake
- Garneer af met de atsina cress
Tartelette | mandarijn | stoofpeer
Inhoud
- Bodem voor taartje (tartelette)
- Bakje met stoofpeer
- Bakje met atsina
- Spuitzakje met mandarijngel
- Spuitzakje met mandarijn mascarpone
- Spuitzakje met stoofpeer mascarpone
Garnering
- Leg de bodem van het taartje in het midden van het bord
- Spuit speels wat “doppen” met de mandarijn mascarpone en de stoofpeer mascarpone op de taartbodem
- Garneer af met wat atsina cress en de stoofpeer