Kerst | Recepten

Recepten

Klaar om een mooi Italiaans diner te serveren? Wij hebben de voorbereidingen al gedaan, nu jij de laatste beetjes nog. Heel veel succes!

 

Spaghetti Parmigiano

Inhoud

  • Bakje met spaghetti
  • Zakje met Parmigianosaus
  • Bakje met Parmezaanse kaas
Bereiding
  • Vul een pan met water en zout (ruim water)
  • Breng het water aan de kook
  • Doe de pasta in het water en roer de pasta los met behulp van een vork
  • Kook de pasta voor 4 minuten
  • Verwarm ondertussen de saus in een pan
  • Giet de pasta af en laat deze goed uitlekken
  • Doe de spaghetti bij de saus en meng deze met behulp van een vork
  • Doe de spaghetti in een diep bord en garneer af met Parmezaanse kaas
Orecciette Salsiccia

Inhoud

  • Bakje met orecciette (pasta ‘oortjes’)
  • Vacuümzakje met saus
  • Bakje met geraspte Pecorino kaas
Bereiding
  • Vul een pan met water (ruim water)
  • Breng dit aan de kook
  • Doe de orecciette voorzichtig in de pan en kook ze 5 minuten (al dente)
  • Verwarm ondertussen de pikante tomatensaus met salsiccia in een pan op een laag vuur
  • Giet de orecciette af en laat ze even uitlekken
  • Doe de orecciette bij de saus en meng alles goed met elkaar
  • Breng het eventueel nog op smaak met een klein beetje zout
  • Verdeel voorzichtig in borden
  • Garneer af met de Pecorino kaas
Kabeljauw met kreeftensaus

Inhoud

  • Zakje met gebrande kabeljauw
  • Zakje met rucola
  • Spuitzakje met rode pesto puree
  • Zakje met kreeftensaus
Bereiding
  • Zet een pan met water op het vuur en breng het aan de kook
  • Verwarm de oven op 180 C
  • Doe het zakje met rode pesto puree en het zakje met de saus voorzichtig in de pan met water en verwarm het 8 minuten (het water mag nu niet meer koken)
  • Leg op een stukje vetvrij bakpapier de visfilet met de huidzijde naar boven
  • Doe deze 6 minuten in de oven

Garnering

  • Haal het zakje met puree uit het water en knip een klein puntje aan het uiteinde af
  • Spuit 3 grote doppen met puree tegen elkaar aan in het midden van het bord
  • Haal de kabeljauw voorzichtig uit de oven en leg deze op de puree
  • Haal de rucola uit het zakje en leg deze op de kabeljauw
  • Verdeel met een lepel wat van de saus rondom het gerecht
Shortrib met bieslook en pancetta

Inhoud

  • Zakje met shortrib in eigen jus
  • Bakje met rucola
  • Bakje met krokante pancetta
  • Zakje met knolselderijpuree
  • Bakje met bieslookolie
Bereiding
  • Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook
  • Wanneer het water kookt kunnen de zakjes met puree en shortrib 8 minuten in het water, let op dat het water niet meer kookt, dus het vuur zachter zetten

Garnering

  • Haal de zakjes uit het water
  • Spuit de puree in het midden van het bord
  • Haal met behulp van een lepel de sukade uit het zakje en leg deze schuin op de puree
  • Lepel daarna wat jus rondom het gerecht
  • Garneer af met een mooie dot rucola
  • Lepel op het laatst wat bieslookolie tussen de jus rondom het bord
Tiramisu

Inhoud

  • Bakje met Tiramisu
  • Bakje met Oreo kruim
  • Bakje met atsina
  • Bakje met karamelsaus

Garnering

  • Sprenkel met behulp van een lepel wat karamelsaus over het hele bord
  • Leg daar de tiramisu bovenop
  • Strooi wat kruim naast de tiramisu
  • Garneer af met wat atsina cress
Grantortelone met bospaddenstoelen en truffel

Inhoud

  • Bakje grantortelone bospaddenstoelen en truffel vulling
  • Zakje met saus van Porcini en truffel
  • Parmezaanse kaas
  • Gerookte en gezouten amandelen
Bereiding
  • Vul een pan met water (ruim water)
  • Breng dit aan de kook
  • Leg de grantortelone voorzichtig in de pan en kook ze 6 minuten (al dente)
  • Verwarm ondertussen de romige saus van truffel in een pan op een laag vuur
  • Giet de grantortelone af en laat ze even uitlekken
  • Doe de grantortelone bij de saus en meng alles goed met elkaar
  • Breng het eventueel nog op smaak met een klein beetje zout
  • Schep het voorzichtig in een bord
  • Garneer af met Parmezaanse kaas en gerookte amandelen
Gebakken gambas's

Inhoud

  • Vacuümzakje met voorgegaarde gamba’s gemarineerd in knoflook kruiden olie (dicht laten zitten)
  • Bakje met rucola
  • Vacuümzakje met aardappelpuree
Bereiding
  • Zet een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook
  • Verwarm de oven op 180 C
  • Doe het zakje met puree voorzichtig in de pan met water en verwarm deze 5 minuten ( het water mag nu niet meer koken)
  • Na 5 minuten doe je de gamba’s ook met het zakje in het water en laat deze 3 minuten mee verwarmen

Garnering

  • Haal het zakje met aardappelpuree uit het water en knip een klein puntje aan het uiteinde af
  • Spuit 3 grote doppen met puree tegen elkaar aan in het midden van het bord
  • Leg hier de rucola speels en luchtig op
  • Haal de gamba’s uit het zakje en bewaar de olie
  • Leg de gamba’s op de rucola en druppel met een lepel wat van de olie rondom het gerecht

 

Strozzapretti met kreeft en rivierkreeft

Inhoud

  • Zakje met strozzapretti
  • Vacuümzakje met saus
  • Bakje met rucola
Bereiding
  • Vul een pan met (ruim) water en breng dit aan de kook
  • Doe de strozzapretti voorzichtig in de pan en kook ze 5 minuten (al dente)
  • Verwarm ondertussen de kreeftensaus met rivierkreeft en sinaasappel in een pan op laag vuur
  • Giet de strozzapretti af en laat ze even uitlekken
  • Doe de strozzapretti bij de saus en meng alles goed met elkaar

Garnering

  • Verdeel voorzichtig in de borden en garneer af met de rucola
  • Breng eventueel nog op smaak met een klein beetje zout
Hertensukade in eigen jus

Inhoud

  • Zakje met hertensukade in eigen jus
  • Zakje met truffelpuree
  • Bakje met bospaddenstoelen
  • Bakje met rucola
Bereiding
  • Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook
  • Verwarm de oven voor op 180℃
  • Wanneer het water kookt kunnen de zakjes met risotto en guanciale 8 minuten in het water, let op dat het water niet meer kookt, dus het vuur zachter zetten
  • Na 8 minuten kan het zakje met bospaddenstoelen bij in het water
  • Verwarm nog 4 minuten

Garnering

  • Haal de zakjes uit het water
  • Spuit de puree in het midden van het bord
  • Haal met behulp van een lepel de sukade uit het zakje en leg deze schuin op de puree
  • Haal nu de bospaddenstoelen uit het zakje en leg deze boven op de sukade, lepel daarna wat jus rondom het gerecht
  • Garneer af met een mooie dot rucola
Cheesecake | pistache | witte chocolade | cantuccini

Inhoud

  • Bakje met cheesecake
  • Bakje met kruim van cantuccini
  • Bakje met atsina cress
  • Spuitzakje met witte chocolademousse

Garnering

  • Leg de cheesecake midden op het bord
  • Knip een klein puntje van het spuitzakje met witte chocolademousse af en spuit kleine dopjes op en naast de cheesecake
  • Strooi wat kruim naast de cheesecake
  • Garneer af met de atsina cress
Tartelette | mandarijn | stoofpeer

Inhoud

  • Bodem voor taartje (tartelette)
  • Bakje met stoofpeer
  • Bakje met atsina
  • Spuitzakje met mandarijngel
  • Spuitzakje met mandarijn mascarpone
  • Spuitzakje met stoofpeer mascarpone

Garnering

  • Leg de bodem van het taartje in het midden van het bord
  • Spuit speels wat “doppen” met de mandarijn mascarpone en de stoofpeer mascarpone op de taartbodem
  • Garneer af met wat atsina cress en de stoofpeer

Buon Natale!